Supporter

Sprankel Consult

Sonja Laanen

Wie?

'Als je je overgeeft aan het leven, kun je er nooit in blijven hangen.'

Ga je mee op avontuur?

Mijn eerste solo reis was in 1995, met trein, bus en lopend door Andalusië, met het boek 'Sevillana' van Mariët Meester als lijfgids. Zo vrij en verbonden met de natuur als de zigeuner, van wie de hoofdpersoon haar trek-ezeltje Sevillana kocht, wilde ik ook zijn.

Vol overgave stortte ik me in het avontuur en ging logeren bij een Palestijnse man in Granada. Ik wilde mijn angsten aankijken en overwinnen, om voluit te kunnen leven vanuit liefde.

Sindsdien heb ik lange omzwervingen gemaakt, zowel naar andere continenten als naar binnen toe, om een staat van innerlijke vrijheid te realiseren. Dankzij mijn vele reizen, burn-out en rouwverwerkingen, heb ik geleerd dat échte vrijheid binnenin jezelf ligt en niet in de buitenwereld. Loslaten is niet verliezen maar durven vertrouwen en in overgave komen. Dan gebeurt er precies wat er mag gebeuren en ontstaan de mooiste ont-moetingen!

Sinds mijn burn-out in 2003 volg ik nog meer de vrije levensstroom, afstemmend op het hier en nu en nieuwsgierig naar waar het leven me leidt. Nooit had ik kunnen dromen dat ik 3 jaar samen zou werken en leven met een Indiase hogepriester en healer, 5 jaar les zou geven op de Hogeschool van Amsterdam als coach/trainer, 3 jaar op Bali zou wonen en daar een eigen fair-trade bedrijf zou opzetten met mijn (ex)partner en na terugkeer een half jaar op een huis zou passen in Andalusië? Life has mysterious ways!

Bij terugkomst in Nederland in 2015, heb ik mijn eigen coachingspraktijk Sprankel Consult heropgericht, om bewustwording en transformatie te faciliteren. Tot mijn grote vreugde mag ik nu ook de verrassingsreizen van We-Unite begeleiden met Marcel. Als zelfbewuste verbinder, zorgzame inspirator en afstemmende ontdekkingsreiziger ga ik graag met je mee, om te delen in het grote avontuur dat Leven heet. Ik kijk naar je uit!