Supporter

Tijn Touber

Tijn Touber

Wie?

Ik ben muzikant, schrijver en inspirator en destijds oprichter van Lois Lane. Ons debuutalbum bereikte de eerste plaats van de Album Top 100 en verkocht meer dan 100.000 stuks.

Ik schreef onder meer de titelsong voor de film Amsterdamned. Na dit muzikale avontuur legde ik me toe op bewustzijnsontwikkeling, ging in de leer bij verlichte meesters en leefde veertien jaar als yogi in Amsterdam. In deze periode gaf ik trainingen aan de Amsterdamse politie, delinquenten in gevangenissen, verplegend personeel in ziekenhuizen (VU, AMC en MCA) en jongeren op Lowlands.

Graag doe ik een poging spiritualiteit tot leven te brengen en naar de dagelijkse praktijk te vertalen. Hierover schrijf ik columns, interviews en verhalen. In juni 2009 verscheen Spoedcursus Verlichting (bestseller), een jaar later Verlicht Leven (bestseller) en weer een jaar later Stadsverlichting (een initiatief om huiskamers in Nederland open te stellen voor regelmatige meditatie). Inmiddels doen zo'n vijfhonderd huiskamers mee. Daarnaast geef ik regelmatig masterclasses (onder meer over het Geheim van Genialiteit, waarvan het boek in september 2012 is verschenen) en Stilte Concerten.