Supporter

Lachyoga

Maarten Vos

Wie?

Ik ben Maarten Vos en ben orthopedagoog en dramadocent. Jarenlang ben ik in Amsterdam werkzaam geweest zowel als consulent drama in het basisonderwijs en als preventiewerker in de Geestelijke Gezondheidszorg in Amsterdam. Toen de baan als consulent drama stopte 5 jaar geleden ben ik me naast werk in de Geestelijke Gezondheidszorg gaan bezighouden met lachen. Thema's waar ik mee bekend ben: Sociale Vaardigheden, depressie en angst bij kinderen en Jongeren, Sociaal-Emotionele vorming in het onderwijs, Kinderen van Ouders met Psychiatrische problemen, opvoedingsondersteuning, drama. Ik heb verschillende methoden ontwikkeld zoals Beter Omgaan met Jezelf en de Ander (basisonderwijs), Beter Omgaan met Pubers (oudercursus), Ik kon mijn adem niet ademen (Omgaan met emoties in Het basisonderwijs), Uitstekend Goed (Omgaan met sociale Vaardigheden in het basisonderwijs).

In 2005 heb ik in Belgie de Opleiding Voor lachanimator bij Dr Madan Kataria gevolgd, een arts uit Bombay in India. Daarvoor al ervaring opgedaan met verschillende vormen van lachmeditaties. De speelse aanpak van Kataria gaf mj zoveel inspiratie dat ik lachworkshops ben gaan geven.

In december 2006 heb ik samen met Chantal van de Kragt de Lachclub Amsterdam opgericht. Het lachen heeft mij zo gestimuleerd dat ik me wilde verdiepen en in mei 2007 ben ik een opleiding gestart bij de Amerikaanse lachtherapeute Annette Goodheart in Denemarken. Een Internationale Opleiding voor lachcoaching. Je kan lachen inzetten bij coachingsvragen. Lachcoaching vindt in tegenstelling tot lachyoga individueel Plaats.

In de zomer van 2009 heb ik de Opleiding leraar laughteryoga gevolgd in Zwitserland, wederom bij Dr Kataria . Ik ben nu bevoegd mensen op te leiden tot lachyogabegeleider en heb inmiddels 5 trainingen gegeven samen met Chantal van der Kragt. Deze trainingen geven we 2x per jaar, 1x oktober en 1x april in een weekend.