Supporter

Aikido At Work

Anita Paalvast

Wie?

Mijn naam is Anita Paalvast. Ik ben trainer, coach en consultant in veranderprocessen. Maar eigenlijk ben ik vooral een energie-aanboorder.

Het is mijn passie om mensen hun innerlijke kracht te laten ontdekken en leren inzetten via hun fysieke intelligentie, een dimensie die steeds meer aan terrein wint op gebied van gedrags- en cultuurverandering. Ik baseer mij daarbij vooral op de achterliggende principes en de lichaamswijsheid van de Japanse krijgskunst Aikido.

In mijn werk bied ik mensen en organisaties een veilige oefenomgeving om al experimenterend te leren. Daarbij werk ik met de meest voorkomende uitdagingen waar professionals in hun dagelijkse werk mee te maken krijgen: communicatie, samenwerking, leiderschap en verandering.

Na werkzaam te zijn geweest in de export bij Vetus den Ouden (1995-1999) heb ik een internationale carrière opgebouwd bij ABN AMRO als operational risk manager (1999-2008). Daarnaast beoefen ik Aikido sinds 1992 en ben ik een van de weinige vrouwen in Nederland met een derde graad zwarte band.

In de tijd dat ik bij organisaties werkte en al het energieverlies zag aan wat ik zelf het 'betere duw- en trekwerk' noem, rees bij mij steeds meer de vraag hoe ik de universele principes achter Aikido zou kunnen inzetten. Het is mooi om op de Aikidomat te leren meebewegen en met behoud van mezelf en! de ander de zelfverdedigingstechnieken uit te voeren. Maar wat heb ik eraan als in de rest van mijn dagelijkse leven er zoveel om me heen verbaal wordt gevochten? Dat moet toch anders kunnen, dacht ik.

In 2009 heb ik de sprong in het diepe genomen, alles overboord gegooid en mezelf zelfstandig gevestigd met mijn bedrijf Aikido@Work. Hierin combineer ik mijn ervaring in het bedrijfsleven met mijn jarenlange ervaring en training op de aikidomat. Ik brengt mijn passie en visie tot leven dat de universele principes en de levensfilosofie achter het Aikido zeer bruikbaar zijn in andere contexten. Mijn stijl is subtiel en krachtig.

Ik heb regelmatig stages en trainingen gevolgd op het raakvlak van Aikido, persoonlijke ontwikkeling en leiderschap (o.a. level 1&2 Conscious Embodiment van Wendy Palmer - 2009 en het Embodied Leadership programma van het Strozzi Institute - 2012). In 2011 heeft zij haar coachingsopleiding, Newfield's Certified Coach Training Programme, afgerond.

Het is mijn overtuiging dat de mens meer is dan een wandelend hoofd met kennis. Succesvol werken en leiderschap is een manier van zijn. Door hoofd (ratio), hart (emotie) en buik (intuïtie) te integreren in ons (werkende) leven, is blijvende verandering werkelijk mogelijk en kun je op een praktische en constructieve manier de uitdagingen van de huidige tijd aan gaan. Je bent ten slotte wat je beoefent.