Supporter

De vrijplaatscoach

Alexandra van Smoorenburg en Paul Sträter

Wie?

Wij, Alexandra van Smoorenburg en Paul Sträter, noemen onszelf 'conflictbevrijders'.
Behalve dat zijn we specialist op het gebied van gezonde verhoudingen, vitaliteit en werkperspectief.

Wij helpen mensen om zichzelf van hun conflicten en stressvolle omstandigheden te bevrijden. We stimuleren en inspireren hen om deze niet over de schutting te gooien, maar er op systematische manier op in te gaan, ze te decoderen en te benutten. Zo wordt het conflict voor hen een stapsteen naar groei.

We maken gebruik van een ingenieus instrument: het Vrijplaats Zelfsturingtool©.
Dit tool dat tijdens de coaching wordt overgedragen, is een ruimtelijk reflectie-instrument, gebaseerd op een uniek energetisch model. Het helpt mensen om vanuit verschillende invalshoeken op het probleem te reflecteren, o.a. vanuit 'de vrije positie in het midden'. Het tool is niet slechts een 'mental model': het betrekt behalve je gezonde verstand, ook je intuïtie en je lichaam bij het oplossingspad. De integrale insteek helpt mensen om vanuit een ruimer perspectief nieuwe mogelijkheden te zien, authentieke keuzes te maken en de regie over hun leven weer terug te pakken.

Het Vrijplaatsconcept bestaat sinds 1999. In dat jaar ontdekten we per toeval hoe we mensen die totaal vastgelopen waren in het web van conflict, ziekte en onmacht, weer bij zichzelf konden terugbrengen, en in beweging. We begeleidden in die tijd vooral zeer moeilijk plaatsbare mensen, met meervoudige problematiek, van oud werk naar nieuw werk (en hadden een slagingspercentage van 87%, wat opviel omdat dit regulier slechts 15% was).

In 2007 werd de Vrijplaats een officieel merk, en in 2009 kreeg het van het Ministerie van Economische Zaken het predikaat: sociale innovatie. Momenteel doe ik steeds meer aan training, met name in de Zorg en Welzijn sector, Paul werkt nog altijd met heel veel plezier en toewijding als life & careercoach en samen ontwikkelen we steeds weer nieuwe diensten en instrumenten, die allemaal gebaseerd zijn op het energetische kader van de Vrijplaats.

Nog iets over onze achtergrond? Die is echt superbreed; we hebben heel wat krullen gemaakt allebei. Paul is van oorsprong facilitair manager (hotelschool), was 20 jaar directielid van een groot ziekenhuis (Breda) en 10 jaar directeur van een organisatieadviesbureau (van Vendex), om daarna voor zichzelf te beginnen. En ik ben van oorsprong kunsthistorica, heb ca 7 jaar als freelance tentoonstellingsmaker gewerkt voor grote musea, daarna 7 jaar als projectmedewerker in de bouw van ziekenhuisvoorzieningen, 4 jaar als lichaamsgericht therapeut en de laatste 11 jaar als coach, ontwikkelaar en trainer.

We hebben allebei 'tig' opleidingen gedaan, waaronder eentje die we allebei hebben gevolgd: The Art of Spiritual Guidance, bij Atum O'kane. En dat was gelijk ook de meest interessante ;-)