Supporter

Yoga met lef

Monique van Driel

Wie?

Tijdens een van mijn rondreizen over de aardbol kwam ik, Monique van Driel, in 2009 in Zuid-Oost Azie min of meer bij toeval in een yogaschool terecht. Terwijl ik niets van yoga afwist, stond ik ineens twee uur 's morgens, twee uur 's middags op de mat en 's avonds volgde ik twee uur durende lezingen over onderwerpen uit de yogafilosofie. Zes uur per dag, zes dagen per week, vier maanden lang, inclusief een aantal intensieve tantra-workshops en een handjevol tiendaagse stilteretraites. Mijn leven zou hierna nooit meer hetzelfde zijn...

Ondanks dat ik sinds die tijd diverse teacher trainingen heb gevolgd en van een 'tigtal Nederlandse en internationale docenten les heb gehad, is de yoga uit Azie voor mij nog steeds DE yogavorm waar ik het meeste bij voel. De meer fysiekere vormen, zoals Ashtanga, Vinyasa Flow, Anusara-en Poweryoga kunnen ook heel leuk en fijn zijn, maar hoe meer ik yoga beoefen, hoe meer de meditatieve yoga mij meetrekt en leidt. Yoga is voor mij pas yoga als het je terug brengt bij jezelf.

Uit dankbaarheid voor al het moois dat ik van en in dit leven krijg, is de droom van 'Yoga met Lef!' ontstaan. Yoga delen met de wereld is mijn manier om iets terug te geven aan de wereld en dat doe ik op donatiebasis. Onder andere daarom heet mijn onderneming 'Yoga met Lef!'. Het woord 'lef' komt uit het Hebreeuws en betekent daar 'hart'. Mijn hart droomt namelijk van een wereld waar aandacht en liefde voor elkaar belangrijker zijn dan hoeveel geld je hebt en ik geloof (met heel mijn hart) in de kracht van delen. In de yogalessen van Lef is het motto: come as yourself, pay as you feel!

Yoga is the journey of the self, through the self, to the Self - Bhagavad Gita