Supporter

Chikara

Maaike Aker

Wie?

Op het prachtige eiland Bali kwam ik 6 jaar geleden voor het eerst in aanraking met Kundalini Yoga en meditatie en dit wist mij zo te raken dat ik voelde in elke vezel van mijn zijn hier wil, hier moet ik iets mee doen!
Niet alleen wist Bali mij te betoveren ook Kundalini yoga en meditatie had een haast magische uitwerking op mij en terug in Amsterdam liet het mij niet meer los.

Deze vorm wist mij te verrassen, daagde mij uit, prikkelde mij en wist mij zo diep te raken dat ik bij thuiskomst mijn wekelijkse Hatha lessen, yogalessen die ik altijd met veel plezier had gevolgd, inruilde voor Kundalini yogalessen en door de impact die het op mij had besloot ik al gauw om de docentenopleiding te volgen. Het voelde alsof mijn hart werd ingekleurd meer en meer werd geopend. Het klinkt misschien cliche: het was alsof ik thuiskwam bij en in mijzelf.

Voor mij is Kundalini yoga en meditatie transformerend en het heeft mij meer bewust gemaakt van mijn eigen handelen. Het geeft mij inzicht en het leert mij om van een afstand te kijken naar oud gedrag zodat ik deze gedragingen en identificaties steeds meer los kan en durf te laten. Buiten dat voel ik mij krachtiger zowel fysiek als mentaal en ervaar ik meer energie en stralendheid. Ik durf dan ook te beweren dat yoga mijn leven essentieel veranderd heeft en dat is een prachtig en leerzaam proces, en nog steeds.

Door de impact van Kundalini yoga en meditatie op mijn leven dacht ik dat er geen andere vorm van yoga mij net zo intens zou kunnen raken. Totdat tijdens een reis door India Traditional Tantra yoga op mijn pad kwam en ik wederom compleet werd verrast en ik daarbij meteen een mooie les kreeg in het verwachtingen hebben of beter gezegd in het niet hebben van verwachtingen :-) In de uitvoering een totaal andere vorm van yoga maar in de uitwerking net zo krachtig. Ook in deze vorm gaat het om persoonlijke ervaring waarbij je leert leven naar je ware authentieke zelf in liefde en vertrouwen en in absolute persoonlijke vrijheid. Tijdens de yoga leer je om in elke asana te ontspannen en mediteren waardoor je op een diep niveau los kunt laten en in stil contact komt met jezelf. Dit delen met andere mensen door het geven van yogales, meditatie en workshops vind ik dan ook fantastisch om te doen! Zien wat voor effect het heeft op mensen, hen begeleiden en motiveren vind ik heel mooi om te ervaren.

Voor mensen die op zoek zijn naar een 1 op 1 benadering kun je bij mij ook terecht voor yogatherapie. Persoonlijk en passend bij specifieke themas die spelen ontwikkel ik een op maat gemaakt programma bestaande uit yoga, meditatie, voedingsadvies en lifestyleadvies. Daarnaast geef ik ook Ayurvedic Walking massages, die heel diep doorwerken en tegelijkertijd zorgen voor een fijn ontspannen gevoel.

There is nothing from outside. Try to understand that. All is in you. You are the storehouse of your totality. You have a right to be healthy, happy and holy. It is your birthright.(Yogi Bhajan)